KAMU PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı İŞKUR’da duyurdu: 6 il için personel alımı yapılacak

İçişleri Bakanlığı 23 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye İş Kurumu’nda işçi alımı için yeni bir iş ilanı yayınladı. İçişleri Bakanlığı, Ankara, Edirne, Kayseri, Kırklareli, Muğla ve Van illerinde görevlendirilmek üzere 60 işçi alımı yapacak.

İşe alınacak işçiler bakanlığa bağlı olarak temizlik işlerinde görevlendirilecek. İş başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak olup adayların başvuruları için en geç 27 Mayıs 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Bu ilana başvurmak isteyen adayların en az ilkokul mezunu olması, 30 yaşını doldurmamış olması ve ilan tarihi itibariyle başvurulan ilde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı temizlik personeli alımı başvuru şartları ve diğer tüm detaylar aşağıda belirtilmiştir;

SÜREKLİ İŞE ALIM DUYURUSU

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuran adaylardan noter çekilişi ve sözlü sınav sonuçlarına göre aşağıda dağılımı gösterilen illere toplam 60 kadrolu işçi alımı yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- İlan tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak,

3- Affedilse dahi, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına ve casusluğa karşı suçlar, zimmete para geçirme, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, Güveni kötüye kullanma, hileli iflas İhaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma, suçtan doğan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılıktan hüküm giymemiş olmak,

4- İlan tarihi itibarıyla askerlikle ilişkisi bulunmamak, (yapmış olmak, görevden uzaklaştırmak veya muaf olmak),

5- Kamu haklarından mahrum olmamak,

6- Görevini sürekli yapmasına engel olacak bir sağlık sorunu bulunmamak,

7- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda olumlu olmak,

8- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

9- İşe alınacak işçilerin deneme süresi en fazla iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş sözleşmeleri bildirim süresine gerek kalmaksızın tazminatsız olarak feshedilecektir.

10- Yukarıdaki Kadrolar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen listelere göre açık iş sayısının 4 (dört) katı ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekilmesi ve talep koşullarını sağlayan tüm başvuru sahipleri dahil. tamamlanacak. Başvurular sadece bir il için yapılacaktır. Birden fazla il için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

11- Daha sonra talep şartlarını sağlamadığı anlaşılan adayların başvuruları, ilan-sınav sürecinin her aşamasında Başkanlık tarafından sonlandırılır. Sahte belge veren veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak, istihdam işlemleri yapılmışsa işlemleri iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir ücret ödenmişse bu ücret yasal olarak tazmin edilecektir.

ÖZEL DURUMLAR

1- En az ilkokul, en fazla lise mezunu olmak,

2- İlan tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak,

3- İlan tarihi itibarıyla başvurunun yapıldığı ilde ikamet ediyor olmak,

4- Adayların 24 saat vardiyalı ve açık havada çalışmasına engel olmaması,

5- İşe göndermede rüçhan hakkı bulunan adayların anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen rüçhan durumlarını gösteren bir belgeye sahip olmaları zorunludur.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Başvurular 23/05/2022 – 27/05/2022 tarihleri ​​arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden online olarak yapılacaktır. Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Göç İdaresi Temizlik Görevlisi Alımı İŞKUR’da

Başa dön tuşu